Een elektrische fiets online kopen of in de winkel?

Als je een fiets gaat kopen, dan wil je er zeker van zijn dat je ook een goede fiets aanschaft waar je veel en lang plezier van kunt hebben. Het is ook belangrijk te bekijken waar je de fiets voor wilt gebruiken, want een sportfiets is namelijk heel anders in het gebruik dan een toerfiets.

Waar kun je een fiets kopen?

Waar kun je het beste een fiets kopen ? Dit is een vraag die veel mensen vaak hebben.

  • Ga je naar de vakhandel voor het grote aanbod of omdat je graag een merk wilt en tevens gebruik kunt maken van de vele servicemogelijkheden.
  • Wil je naar een zaak die redelijk gespecialiseerd is maar toch lagere prijzen hanteert en een groot aanbod aan fietsen heeft die van een onbekend merk zijn, zoals Halfords.
  • Bij partijen als Amslod of Stella vind je een goed aanbod en een uitstekende service als het gaat om elektrische fietsen.
  • Ga je naar warenhuizen of bouwmarkten omdat ze scherpe aanbiedingen hebben van nagenoeg merkloze fietsen.
  • Wil je kopen via internet vanwege de lage prijzen en het gemak, met als keerzijde dat je vaak de fiets wel zelf in elkaar moet zetten en geen eerste servicebeurt krijgt zoals bij de vakhandel.

Een fiets bij de vakhandel kopen

Bij een vakhandel heb je veel aanbod en het advies dat men geeft kan echt serieus genomen worden. Er zijn speciaalzaken die slechts enkele merken vertegenwoordigen, maar ook fietsenwinkels waar je nagenoeg alle merken kunt kopen. De verkoper en medewerkers weten veel van de e-bikes af en kunnen je goede informatie en advies geven en ook kun je voor de service terugkomen wanneer er iets aan de hand is met je fiets. Dit is natuurlijk een belangrijke overweging als je een fiets gaat kopen. Bij de vakhandel biedt men meestal een of meerdere gratis servicebeurten die bij de prijs inbegrepen zijn van een herenfiets. Dit is een belangrijk aspect,  want tijdens het gebruik van de elektrische fiets kunnen eventuele problemen optreden die dan gemakkelijk verholpen kunnen worden.

Kopen bij warenhuizen en bouwmarkten

De fietsen die aangeboden worden bij bouwmarkten zoals Halfords of Gamma zijn vaak grote restpartijen of partijen van onbekende merken. Wanneer er klachten zijn moet je vaak je fiets terugbrengen waarna deze opgestuurd wordt naar de firma die de fiets gemaakt heeft en dit traject kan veel tijd kosten. Het kopen van een fiets in warenhuizen en bouwmarkten is vaak wel goedkoop maar de kwaliteit is niet altijd even goed te noemen.

Fiets kopen via internet

Het kopen via internet is enorm gegroeid de laatste jaren. Veel bedrijven bieden hun producten op deze manier aan en een groot voordeel is dat de prijzen lager zijn dan in een gewone winkel. Een nadeel kan zijn dat de fiets in een doos geleverd wordt en dat je deze zelf in elkaar moet zetten. De fiets wordt meestal op deze manier verstuurd omdat dit goedkoper is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.